Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kyckling med honungs- och chilimarinad

Recept på grillad kyckling med honungs- och chilimarinad. Här grillas kycklingen först för att få en fin yta. Därefter penslas den med marinad och grillas klart under lock i en grillpanna.

Grillad kyckling med honungs- och chilimarinad
Grillad kyckling med honungs- och chilimarinad
Grillad kyckling med honungs- och chilimarinad
Recept på grillad kyckling med honungs- och chilimarinad. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1kyckling- hel, gärna ekologisk (1,4 kilo)
  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 3 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlhonung
  • 50 gsmör
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 1 tsktimjan
  • 1,5 tsksalt
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • rotfrukter- rostade se recept
  • grönsallad med honungs- och lökdressing- se recept

Garnering

  • färska örter

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Koka en lag av vatten, vin, honung, smör, buljongtärning och timjan. 

  2. Krydda kycklingen runt om med salt. Skär upp den längs med och igenom bröstbenet med en grov vass kniv.

  3. Tänd grillen och låt det bli jämn, het glöd.

  4. Grilla kycklingen runt om så att den får en fin yta. Lägg den i en gjutjärnspanna och pensla rejält med marinad.

  5. Ställ pannan på grillen och grilla på svag värme under lock tills kycklingens innertemperatur är 70°, beräkna ca 1 timme. Pensla under tiden med mer marinad. Häll eventuellt lite vatten i pannan då och då om det ser torrt ut.

  6. Ta upp kycklingen, skär den i bitar och lägg på rotfrukterna. Sila ner buljongen i en kastrull och red med majsstärkelsen utrörd i lite vatten.

  7. Servera kycklingen med såsen, rostade rotfrukter och grönsallad. Garnera med örter på toppen. 

Vad tyckte du om receptet?