Recept & styling Lena Söderström
Recept på tomatsalsa
Recept på getostkräm
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingen är god att smaksätta på olika sätt, här är en annorlunda smörglaze med citron och chili.
Ansa, dela, kärna ur och strimla chilin. Dela och skiva citronen.
Smält smöret i en liten panna. Tag smöret av värmen och lägg i chilistrimlor och vitlöksskivor.
Pensla kycklingen med oljan. Krydda den med salt, peppar och vitlök.
Bryn kycklingen på direkt värme, lägg på timjanbuketten och efterstek den på indirekt värme under lock tills 82-85 grader innertemperatur, använd stektermometer. Eller stek kycklingen i mitten av 175 grader varm ugn ca 1 timme. Ös kycklingen med citron- och chilismöret då och då under tiden.
Ansa salladslöken och låt den steka med kycklingen de sista 5-10 minuterna. Låt kycklingen vila ca 10 minuter. Servera med tomatsalsa och getostkräm.
Recept & styling Lena Söderström
Recept på tomatsalsa
Recept på getostkräm
Recept från Mitt kök