Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kyckling med äppelchutney och couscous

Äppelchutneyn kan serveras ljummen eller kall. Den håller sig bra i kyl och får bara mer smak av kryddorna om den får stå till sig.

Grillad kyckling med äppelchutney och couscous
Grillad kyckling med äppelchutney och couscous
Grillad kyckling med äppelchutney och couscous

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- grillade, el 1 grillad kyckling

Äppelchutney

  • 3gröna äpplen
  • 1rödlök
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 1 dlströsocker
  • 1ingefära- liten bit, färsk (10 g)
  • 2stjärnanis
  • 4kryddnejlikor

Couscous med grönsaksfräs

  • 3 dlcouscous
  • 1paprika- stor, röd
  • 300 gvitkål
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Äppelchutney: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Sjud äpple, rödlök med vinäger, socker, skalad och delad ingefära och kryddor tills äppelbitarna är mjuka, ca 15 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.

  2. Couscous: Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär vitkålen i bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna tills de tagit lite färg och mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda ner grönsakerna i couscousen och servera till kycklingen med äppelchutneyn.

Vad tyckte du om receptet?