Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kungsfisk med citronolja och ratatouille

Underbart gott att låta kungsfisken på en knaprig yta på grillen och sedan servera med en mustig och smakrik ratatouille med färska örter.

Grillad kungsfisk med citronolja och ratatouilleGrillad kungsfisk med citronolja och ratatouilleGrillad kungsfisk med citronolja och ratatouille
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gkungsfiskfiléer
  • salt- peppar
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5citron- rivet skal

Ratatouille

  • 1aubergine
  • 1grön squash
  • 1paprika- gul
  • 1röd paprika
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 burktomater- hela,400 g
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 tsktimjan
  • 1lagerblad
  • salt- svartpeppar

Servera till

  • baguette- skivad rostad

Gör så här

  1. Ratatouille: Skölj och skär aubergine och squash i bitar. Lägg i ett durkslag och strö över två teskedar salt och blanda runt. Låt ligga i 30 minuter för att ta bort bittra smakämnen. Skölj snabbt av bitarna med kallt vatten. Lägg dem på ren kökshandduk och låt de rinna av. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja några minuter. Tillsätt därefter aubergine, squash och paprikor och låt dem fräsa tillsammans på lägre värme ett par minuter.

  3. Tillsätt tomater med spad, vitt vin, timjan och lagerblad. Låt gryta koka sakta, cirka 20 minuter. Rör om då och då. Koka sedan utan lock så att grönsaksröran blir tjockare. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.

  4. Fisk: Skär fiskfiléerna i bitar. Salta och peppra. Blanda olivolja och rivet citronskal och pensla över fiskbitarna. Hetta upp en grillpanna. Grilla fisken, cirka 3–4 minuter per sida. Servera på en bädd av ratatouille och skivad rostad baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök