Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad

Recept på grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad. Enbär, fänkålsfrön och ingefära blir en god kryddrub på tonfisken.

Grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad
Grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad
Grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad
Foto: Charlie Dresvstam

Ingredienser

  • 600 gtonfiskfilé
  • 1,5 tsksalt
  • 1 mskenbär
  • 2 tskfänkålsfrön
  • 1 tskingefära- mald

Sallad

  • 1 krukakrispsallad
  • 1rödlök- liten
  • 100 gärtskott
  • 150 gfetaost
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skär tonfisken i bitar, ca 2 x 2 cm, och trä upp på två grillspett. Krydda med salt. Finhacka enbären. Stöt fänkålsfröna i mortel. Blanda enbär, fänkål och ingefära. Strö blandningen på fisken.

  2. Sallad:Plocka salladsbladen och lägg dem i en bunke. Skala och skiva löken tunt. Halvera ärtskotten och smula fetaosten. Blanda med citronsaft och olja. Krydda med flingsalt.

  3. Grilla spetten på direkt värme ca 2 min på varje sida, tills de har fått en sotad fin yta. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?