Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad. Enbär, fänkålsfrön och ingefära blir en god kryddrub på tonfisken.
Skär tonfisken i bitar, ca 2 x 2 cm, och trä upp på två grillspett. Krydda med salt. Finhacka enbären. Stöt fänkålsfröna i mortel. Blanda enbär, fänkål och ingefära. Strö blandningen på fisken.
Sallad:Plocka salladsbladen och lägg dem i en bunke. Skala och skiva löken tunt. Halvera ärtskotten och smula fetaosten. Blanda med citronsaft och olja. Krydda med flingsalt.
Grilla spetten på direkt värme ca 2 min på varje sida, tills de har fått en sotad fin yta. Servera med salladen.