Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad är mättande vardagsmat. Byt ut persiljan mot basilika eller timjan som variation.

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisalladGrillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisalladGrillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4fläskkotletter- utan ben (à 150 g)
  • 800 gfärskpotatis
  • 1 knippazucchini
  • 1lök- färsk röd eller gul
  • 1 knippabladpersilja
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 dljapansk soja
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gsallad

Gör så här

  1. Blanda 1/2 dl soja med 2 krm peppar. Pensla kotletterna med sojan och låt dem stå ca 15 min.

  2. Ansa och skär zucchini i skivor. Ansa löken. Skär av blasten och halvera löken eller skär den i klyftor om de är stora. Blanda zucchini och lök med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla lökblasten.

  3. Skrubba och skär potatisen i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla persiljan. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av kokvattnet. Rör i crème fraiche och persilja i potatisen och späd med kokvattnet till krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Grilla zucchini och lök på utegrill eller i grillpannan ca 3 min på varje sida. Blanda grönsakerna med lökblast och sallad. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen.

  5. Grilla kotletterna 4-5 min på varje sida. Servera dem med sallad och krämig persiljepotatis.

Vad tyckte du om receptet?