Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 39g
Kolhydrater: 44g
Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad är mättande vardagsmat. Byt ut persiljan mot basilika eller timjan som variation.
Blanda 1/2 dl soja med 2 krm peppar. Pensla kotletterna med sojan och låt dem stå ca 15 min.
Ansa och skär zucchini i skivor. Ansa löken. Skär av blasten och halvera löken eller skär den i klyftor om de är stora. Blanda zucchini och lök med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla lökblasten.
Skrubba och skär potatisen i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla persiljan. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av kokvattnet. Rör i crème fraiche och persilja i potatisen och späd med kokvattnet till krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Grilla zucchini och lök på utegrill eller i grillpannan ca 3 min på varje sida. Blanda grönsakerna med lökblast och sallad. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen.
Grilla kotletterna 4-5 min på varje sida. Servera dem med sallad och krämig persiljepotatis.