Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad korv med potatissallad

15 min + 10 min på grillen

Majskolvar finns både färska, frysta och på burk. De ska vara lättkokta innan de läggs på grillen för att hinna bli klara. 

Grillad korv med potatissallad
Grillad korv med potatissallad
Grillad korv med potatissallad

Ingredienser

  • 8grillkorv- t ex andouille
  • 4majskolvar- lättkokta
  • 1 mskolja

Potatissallad

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1 knippapersilja
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 burkkapris- med havssalt en burk = 100g
  • 0,5 tsktabasco

Gör så här

  1. Potatissallad: Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av men spara nån dl av kokvattnet. Halvera eller skär potatisen i skivor. Hacka persiljan.

  2. Blanda kokvattnet med lätt creme fraiche, kapris med salt och tabasco. Vänd i potatis och persilja.

  3. Grilla korvarna och majs- kolvarna, penslade med oljan, runt om ca 10 min. Servera korv och majskolvar med potatissalladen. Ca 585 kcal per portion: 36 g fett • 19 g protein • 57 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?