Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad korv med creamed corn och jalapeño

Recept på grillad korv med bröd och creamed corn. Grädda bröden direkt på grillen och ladda med valfri korv och tillbehör. 

Grillad korv med creamed corn och jalapeño
Grillad korv med creamed corn och jalapeño
Grillad korv med creamed corn och jalapeño
Grillad korv i grillade hembakade korvbröd Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8korvar- valfria

Bröd på grillen

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1,52 dlnaturell yoghurt
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tsksalt

Creamed corn med rökt paprika

  • 1 burkmajs- (340 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 0,5 tskrökt paprikapulver
  • 23 krmchiliflakes
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5lime
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • 2grön jalapeñochili- färska
  • 1 dlrostad lök
  • 0,5 krukakoriander

Gör så här

  1. Grillbröd: Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare eller för hand. Forma degen till 8 bollar och kavla ut dem till tunna kakor. Grilla dem hastigt på varje sida tills de får färg och bubblar upp. Håll bröden varma inlindade i en handduk. 

  2. Creamed corn: Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av. Skala och riv vitlöken. Fräs vitlöken på svag värme i smör tillsammans med paprikapulver och chiliflakes. Tillsätt majsen och låt fräsa med i ca 2 min. Häll på grädden, koka upp och låt sjuda på svag värme i 10–15 min.

  3. Mixa majsen med stavmixer. Hacka koriandern och blanda ner den. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner den i majsen. Krydda med salt och peppar.

  4. Grilla korvarna och servera dem med det grillade brödet, creamed corn, skivad jalapeñochili, rostad lök och koriander.

Vad tyckte du om receptet?