Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus

Grillad vegetarisk korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus är god vegomat. Löken blir mildare när den får marinera i vinäger och salt, och får en fin syra.

Grillad korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus
Grillad korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus
Grillad korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8vegokorvar- à 70 g t ex Anamma
  • 1 förpminitortillabröd- (200 g)
  • 1gul lök
  • 4tomater
  • 1 krukamynta
  • 1 burkhummus- gärna med chili (150 g)
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda den med 3 msk vinäger och 1/2 tsk salt. Låt stå ca 20 min.

  2. Tärna tomaterna. Plocka bladen från myntan och strimla dem. Låt löken rinna av. Blanda den med tomater, mynta, 1 msk olja och 1 krm peppar.

  3. Grilla korven på utegrill eller i grillpanna. Värm tortillabröden vid sidan om på grillen eller i grillpannan.

  4. Bred ut hummus på bröden och lägg på korven. Toppa med tomatsalladen och servera med grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?