Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad korv i brioche med sötpotatispommes

Recept på grillad korv i brioche med sötpotatispommes. Skippa ketchup och senap och toppa korven med syrade grönsaker! Finns i matbutiken, bland annat av märket Tistelvind.

Grillad korv i brioche med sötpotatispommes
Grillad korv i brioche med sötpotatispommes
Grillad korv i brioche med sötpotatispommes
Recept på grillad korv i brioche med sötpotatispommes. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gkorv- med hög kötthalt (10 % fett)
  • 600 gsötpotatis
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 0,5 burksyrade grönsaker- t ex kimchi (à 350 g)
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 tskchilisås- t ex sriracha
  • 4korvbröd- av briochetyp
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skär sötpotatisen i stavar. Skölj i vatten och torka väl.

  2. Pudra stavarna med majsstärkelse och blanda runt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över 2 msk olja. Sprid ut på plåten och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min, tills de fått fin färg.

  3. Stek eller grilla korvarna runt om på grillen eller i medelvarm panna.

  4. Blanda de syrade grönsakerna med honungen. Blanda yoghurt, chilisås och 2 krm salt.

  5. Servera korvarna i bröden och toppa med syrade grönsaker. Ringla över lite av yoghurten och servera med potatis och resterande yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?