Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrème

Recept på grillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrème. Har du inte frangelicolikör kan den ersättas med amaretto-mandellikör.

Grillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrèmeGrillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrèmeGrillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrème

Ingredienser

  • 500 gkörsbär- urkärnade
  • 1 dlrårössocker- strö
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 6 skivorsockerkaka

Crème

  • 125 gmascarponeost
  • 3 mskflorsocker
  • 1,5 mskfrangelico

Gör så här

  1. Crème: Blanda alla ingredienser. 

  2. Lägg körsbären i en aluminiumfolieask. Strö över sockret och häll på vinägern. Ställ asken på grillgallret på medeltemperatur ca 15 min, så att kompotten kokar ihop.

  3. Grilla sockerkaksskivorna ca 1 minut på varje sida, tills den fått grillad yta.

  4. Lägg körsbärskompotten i tallrikar. Klicka på crèmen och bryt över bitar av sockerkakan. 

Vad tyckte du om receptet?