Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Karré är underbart gott att grilla. Det är enkelt och går relativt snabbt att göra. Det här är ett recept på fläskkarré som du lägger på grillen tillsammans med en underbart god rub gjord på bland annat paprikapulver, salt, vitlök och ingefära. Som tillbehör blir det himmelskt med grillade persikor och en kryddig salsa av mango, lime och ananas. Njut av vår- eller sommarsolen ackompanjerad av en fantastiskt grilldoft.
Rumstemperera köttet. Skär fläskkarrén i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Blanda salt, lökpulver, råströsocker, paprikapulver, chiliflakes, vitlök, ingefära, limeblad och muskotnöt till rubbingen i en skål. Gnid in kryddorna i karréskivorna.
Grilla skivorna över glöd, cirka 2-3 minuter per sida. Skär sedan skivorna i långa 2 1/2 centimeter breda bitar.
Dela och kärna ur persikorna. Skär dem i klyftor och pensla snittytorna med olja. Grilla persikorna med snittytorna mot glöden, cirka 1 minut. Salta lätt.
Skär ananasen i bitar. Skär salladslök i skivor och tärna paprikan. Blanda allt i en skål med pressad lime och avokadoolja. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök