Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad karré med lime- och ingefärsnudlar

Grillad karré med lime- och ingefärsnudlar passar både till vardag och helg. Det finns en rad olika färdiga kryddrubbar. Välj gärna en het med citrus som passar bra till fläskkött.

Grillad karré med lime- och ingefärsnudlarGrillad karré med lime- och ingefärsnudlarGrillad karré med lime- och ingefärsnudlar
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré- benfri
  • 2 mskgrillrub- färdig
  • 2rödlökar
  • 2pak choi- (250 g)
  • 1 förprisnudlar- platta (180 g)
  • 2lime
  • 2 cmingefära- färsk
  • 2 mskhonung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar och blanda med grillrub. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp kött och lök på blötlagda träspett.  Pensla med 1 msk olja. Ansa paksoi.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara ca 2 dl.

  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften från 1 lime. Skala och finriv ingefäran. Blanda nudelvatten, 1 msk limesaft, limeskal, ingefära, honung, 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Blanda nudlarna med ingefärsmarinaden.

  4. Skär den andra limen i tjocka skivor. Grilla köttspetten runt om ca 5 min. Grilla paksoi och lime ca 2 min. Servera köttet med nudlar, paksoi, lime och soja.

Vad tyckte du om receptet?