Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 25g
Kolhydrater: 48g
Grillad karré med lime- och ingefärsnudlar passar både till vardag och helg. Det finns en rad olika färdiga kryddrubbar. Välj gärna en het med citrus som passar bra till fläskkött.
Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar och blanda med grillrub. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp kött och lök på blötlagda träspett. Pensla med 1 msk olja. Ansa paksoi.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara ca 2 dl.
Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften från 1 lime. Skala och finriv ingefäran. Blanda nudelvatten, 1 msk limesaft, limeskal, ingefära, honung, 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Blanda nudlarna med ingefärsmarinaden.
Skär den andra limen i tjocka skivor. Grilla köttspetten runt om ca 5 min. Grilla paksoi och lime ca 2 min. Servera köttet med nudlar, paksoi, lime och soja.