Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kardemummakaka med glass och varm bärkolasås

Recept på grillad kardemummakaka med kolabärsås. De syrliga bären matchas perfekt när de blandas med en härligt seg kolasås som smakar knäck. Se till att såsen är lite varm när den serveras. Det går bra att värma den i mikron om den stelnat lite i kylen.

Grillad kardemummakaka med glass och varm bärkolasåsGrillad kardemummakaka med glass och varm bärkolasåsGrillad kardemummakaka med glass och varm bärkolasås
Grillad kardemummakaka med kolabärsås Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlljust muscovadosocker- eller farinsocker
  • 1 dlljus sirap
  • 0,5 tskflingsalt
  • 125 gröda vinbär
  • 125 ghallon

Tillbehör

  • 4 skivorkardemummakaka- tjocka, se recept
  • 0,5 lvaniljglass

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser, förutom bären, i en liten kastrull. Låt koka i ca 10 min till en simmig konsistens. Låt såsen svalna.

  2. Repa vinbären. Lägg vinbär och hallon i såsen och rör om. Värm i mikro så att såsen blir lätt varm.

  3. Skär kardemummakakan i bitar. Lägg bitarna på grillen eller i en grillpanna så de får fina grillränder. Lägg upp en bit på varje tallrik. Servera med glass och häll över kolasåsen.

Vad tyckte du om receptet?