Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kalvfärsbiff och spetskål med varm bönsallad och tryffelsås

Recept på grillad kalvfärsbiff och spetskål serverad med varm bönsallad och tryffelsås. Smaka dig fram så att du får lagom mycket tryffelsmak på såsen, då styrkan på oljan varierar.

Grillad kalvfärsbiff och spetskål med varm bönsallad och tryffelsåsGrillad kalvfärsbiff och spetskål med varm bönsallad och tryffelsåsGrillad kalvfärsbiff och spetskål med varm bönsallad och tryffelsås
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkalvfärs
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1spetskålshuvud- (ca 400 g)
  • 2 mskrapsolja

Sås

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlrött vin
  • 1 dlvatten
  • 2 mskkalvfond- konc
  • 0,5 tsksoja- kinesisk
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsktryffelolja

Sallad

  • 150 gvaxbönor
  • 150 gharicots verts
  • 1bananschalottenlök
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger- vit
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Krydda färsen med salt och peppar. Forma den till fyra stora biffar. Ansa och skär kålen i klyftor. Stick ett grillspett av trä genom kålen så håller den ihop bättre när den grillas.

  2. Sås: Blanda grädde, vin och vatten i en ka-strull. Tillsätt fond och soja och låt koka upp. Sjud såsen ca 5 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i såsen. Låt koka upp.

  3.  Sallad: Ansa bönorna. Skala och skiva löken. Fräs bönor och lök i olja i en stekpanna ca 5 min. Droppa över vinäger och krydda med salt.

  4. Pensla biffar och kål med olja. Grilla biffar och kål på indirekt värme (vid sidan av glöden) ca 10 min.

  5. Vispa ner tryffelolja i såsen. Servera kalvfärsbiffarna med grillad kål, bönsallad och sås. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: