Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kallrökt lax med äppel- och fänkålsslaw

Att grilla kallrökt lax är fantastiskt gott! Smakerna kommer fram bättre och rätten osar sommar.

Grillad kallrökt lax med äppel- och fänkålsslaw
Grillad kallrökt lax med äppel- och fänkålsslaw
Grillad kallrökt lax med äppel- och fänkålsslaw
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 900 gkallrökt lax- i bit

Fänkålsslaw

  • 2fänkålsstånd
  • 1äpple- syrligt
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär laxen i sex avlånga rektangulära bitar. Trä upp på spett.

  2. Ansa fänkålen. Kärna ur äpplet. Skiva fänkål och äpple tunt på mandolin ner i en bunke.

  3. Blanda i yoghurt, salt och peppar till en grov röra.

  4. Grilla laxen 1–2 min på varje sida, de ska precis bara få färg och bli varma. Servera med slaw och sallad.

Vad tyckte du om receptet?