Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kalkonfilé med ­tomater, oliver & kapris


En fantastiskt god sommarmåltid!

Grillad kalkonfilé med ­tomater, oliver & kapris

Grillad kalkonfilé med ­tomater, oliver & kapris

Grillad kalkonfilé med ­tomater, oliver & kapris

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 600 gkalkonfilé
  • olivolja- gärna smaksatt med citron

  • 20 småkörsbärstomater- i skivor

  • 1 burkkalamataoliver- utan kärnor
  • 3 mskkapris
  • 3 mskschalottenlök- finhackad
  • 1 dlbladpersilja
  • 1citron- skalet och saften av

  • 2 mskketchup
  • 2 dlolivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker

Gör så här

  1. Krydda kalkonen med salt och peppar, pensla köttet runt om med olja.

  2. Grilla kalkonen hårt runtom på direkt värme och stek färdigt på indirekt värme under lock (eller i ugn 120 grader) till en innertemperatur på 68 grader.

  3. Hacka oliverna och blanda med övriga ingredienser och smaka av dressingen med salt, socker och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök