Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad högrev med asiatisk ketchup

Använd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.

Grillad högrev med asiatisk ketchup
Grillad högrev med asiatisk ketchup
Grillad högrev med asiatisk ketchup
Grillad högrev med asiatisk ketchup Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Grillad högrev med asiatisk ketchup

  • 2,5 kghögrev- benfri
  • 3 lvatten- ca
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 1 bitingefära- (ca 50 g)
  • 1 msksalt
  • 20svartpepparkorn

Kryddblandning

  • 2 mskpaprikapulver
  • 1 mskvitlökspulver
  • 1 msktimjan
  • 1 tskrökt chilipulver
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Glaze

  • 3 dlasiatisk ketchup- se recept

Tillbehör

  • asiatisk ketchup

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker.

  2. Koka upp och skumma väl. Skala och slanta morot och lök. Skala och skiva ingefäran. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt svalna något och skär i 4–5 stora bitar.

  3. Blanda ihop kryddblandningen. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl och låt stå ca 12 timmar.

  4. Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med glazen några gånger under tiden.

  5. Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Servera med asiatisk ketchup.

Vad tyckte du om receptet?