Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Använd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.
Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker.
Koka upp och skumma väl. Skala och slanta morot och lök. Skala och skiva ingefäran. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt svalna något och skär i 4–5 stora bitar.
Blanda ihop kryddblandningen. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl och låt stå ca 12 timmar.
Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med glazen några gånger under tiden.
Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Servera med asiatisk ketchup.