Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter

Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter, somrigt och gott. Grilla osten hel och dela den i mindre bitar vid servering. 

Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter
Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter
Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 ghalloumiost
  • 200 gvattenmelon
  • 200 gpiel de paso-melon- eller honungsmelon
  • 250 gsojabönor- färska
  • 100 ggröna oliver- med kärnor
  • 1 krukaröda mangoldskott
  • 1 knippabladpersilja
  • 1 krukakoriander
  • 2 mskrapsolja

Dressing

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1inlagd citron- se recept
  • 1 dlrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med honung och citronsaft. Mixa den inlagda citronen i en matberedare tillsammans med oljan. Blanda citronoljan med chili- och honungsblandningen. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala, kärna ur och skär melonerna i stora kuber. Varva melon, sojabönor, oliver, skott och örter på ett fat.

  3. Pensla osten med olja och grilla den försiktigt runt om 3–4 min. Dela osten i mindre bitar och lägg den på salladen. Ringla över dressing och servera.

Vad tyckte du om receptet?