Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad hel abborre

Servera örtoljan i glasburk med lock, som skakas före servering.

Grillad hel abborreGrillad hel abborreGrillad hel abborre
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4abborrar- (ca 1 1/2 kilo)
  • 0,5 msksalt
  • 4lagerblad
  • 4rosmarin- kvistar

Potatissallad

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1 dloliver- svarta
  • 4 mskspad- från oliverna
  • 4 mskolivolja
  • 1citron- rivet skal
  • 0,5 mskrosmarin- finhackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1 dlcitron- pressad
  • 1 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 dlörter- hackad, t ex timjan, rosmarin eller oregano

Gör så här

  1. Fixa en perfekt glöd på grillen, eller tänd gasolgrillen i lagom tid.

  2. Potatissallad: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Skär större potatisar i mindre bitar.

  3. Dressing: Blanda citronsaften med olja, salt och örter i en glasburk med lock. Skaka.

  4. Blanda potatisen med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar.

  5. Skölj de urtagna abborrarna. Salta inuti och stoppa in lagerblad och en rejäl kvist rosmarin i varje fisk.

  6. Grilla fiskarna 5-7 min på var sida beroende på storlek. Servera genast med potatissallad och dressing.

Vad tyckte du om receptet?