Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad halloumiburgare med avokado och chilisalsa är gott att grilla på sommaren. Avokado passar perfekt till den salta halloumin. Lägg gärna salladen i isvatten så blir den extra krispig.
Salsa: Skala och finhacka löken, spara ca 1 msk till avokadon. Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, chili och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Tärna tomaterna, blanda ner dem i fräset och tillsätt socker, vinäger och salt. Låt puttra utan lock ca 15 min. Grovhacka oliverna, blanda ner dem i röran och låt svalna.
Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär i grova stavar och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Vänd några gånger under tiden.
Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur dem och mosa fruktköttet grovt tillsammans med citronsaft och salt. Tillsätt den sparade löken.
Pensla ost och brödskivor med olja. Grilla ost och bröd tills de fått fin färg. Lägg brödskivor på fyra tallrikar. Fördela sallad och avokado på brödet. Lägg på osten. Toppa med salsa och lägg på övriga bröd. Servera med potatisen.