Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad halloumi med sommarprimörer


Halloumiost är perfekt att grilla på sommaren, och är verkligen hur gott som helst! Dessutom har halloumi en hög proteinhalt. Det är praktiskt att rosta grönsaker i ugn för att sen servera dem med skivor av nygrillad ­halloumi och en salsa på ­persilja och citron.
 Det blir verkligen ljuvligt gott!

Perfekt sommarrätt som gör sig utmärkt på buffébordet och som enkel sommarlunch.

Grillad halloumi med sommarprimörer

Grillad halloumi med sommarprimörer

Grillad halloumi med sommarprimörer

Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 förphalloumi- skivad, à 200 g
  • 12 mskolivolja
  • 1morötter- färska
  • 1lök- färsk, (3 lökar)
  • 1paprika
  • 1chili- mild
  • 1grön sparris
  • 45vitlöksklyftor
  • 34 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 2 mskpersilja- finhackad
  • 1citron- vältvättad, finstrimlat skal
  • 23 mskolivolja
  • yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala morötterna. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär ­paprikan i bitar. Dela och kärna ur pepparfrukten. Bryt den hårda nedersta delen av sparrisen. Blanda morötter, lök, paprika och vitlöks­klyftor med hälften av oljan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 15 minuter.

  3. Blanda pepparfrukten och ­sparrisen med resten av oljan, lägg dem bredvid morötterna och grön­sakerna på ugnsfatet och rosta ­ytterligare cirka 12 minuter. Salta.

  4. Blanda ihop ingredienserna till ­salsan.

  5. Pensla ostskivorna med oljan, grilla dem cirka 1 minut på varje sida och lägg dem ovanpå grönsakerna. Ringla över salsan. ­Servera med yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök