Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad hälleflundra med ugnsbakad fänkål och citronhollandaise. Den krämiga citronhollandaisen smakar helt ljuvligt till den nygrillade fisken.
Skär fisken i 4 portionsbitar. Blanda olja, socker och salt. Gnid in fisken med blandningen och låt den ligga i rumstemperatur ca 20 min.
Fänkål och potatis: Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär fänkålen i klyftor, ta undan eventuell fänkålsdill. Skrubba potatisen i ljummet vatten. Halvera potatisen. Blanda fänkål och potatis med kapris, olja och salt i en ugnssäker form eller på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min tills fänkål och potatis fått fin färg och är mjuka. Blanda i eventuell fänkålsdill.
Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält smöret. Blanda äggulor, citronsaft och vinäger i en kastrull. Värm blandningen under kraftig vispning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget under vispning. Blanda i hälften av citronskalet och krydda med salt, socker och cayennepeppar.
Grilla fisken direkt (över glöden) på utegrill ca 3 min på varje sida. Strö över det sparade citronskalet. Servera fisken med fänkål, potatis och sås. Garnera med vattenkrasse.