Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad hälleflundra med persilja, kapris och citron

Grillad hälleflundra med färska örter och citron. Här har både mynta och persilja smaksatt fisken. Njut av hälleflundran som ensamrätt med bröd. Det är också gott att servera den med risotto.

Grillad hälleflundra med persilja, kapris och citronGrillad hälleflundra med persilja, kapris och citronGrillad hälleflundra med persilja, kapris och citron
Grillad hälleflundra med färska örter Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 700 gvit fisk- fast, t ex hälleflundra, MSC-märkt
  • 1citron
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1 krukamynta
  • 1 krukabladpersilja
  • 1 storvitlöksklyfta
  • 1 dlsmåkapris
  • 2 mskolivolja- + 4 msk
  • 2 tskflingsalt

Tillbehör

  • brödskivor- grillade, av levaintyp

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 4 msk saft. Repa och finhacka mynta och persilja. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda 2 msk olja, 2 msk citronsaft och chiliflakes. Massera in blandningen runtom fisken. Låt marinera i kyl i ca 2 tim.

  3. Hacka mynta och bladpersilja. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronskal och 2 msk saft, mynta, persilja, vitlök, kapris och 2 msk olja till en salsa.

  4. Grilla fisken på indirekt värme (vid sidan av glöden) i ca 5 min, beroende på tjocklek. Krydda med flingsalt.

  5. Lägg fisken på tallrikar och skeda över salsa. Servera med resterande salsa och grillade brödskivor.

Vad tyckte du om receptet?