Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad grön sparris med rökt skinka och gräslöksfärskost

Recept på grillad grön sparris med rökt skinka och färskost. Krämig färskost och rökt skinka med sälta är fint sällskap till grön sparris.

Grillad grön sparris med rökt skinka och gräslöksfärskostGrillad grön sparris med rökt skinka och gräslöksfärskostGrillad grön sparris med rökt skinka och gräslöksfärskost
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 30sparrisar- gröna
  • 2 mskrapsolja
  • 30skinka- skivor, tex svensk lufttorkad, serrano- parma- basturökt eller bayonneskinka
  • 200 gfärskost med gräslök

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt sparrisen i oljan.

  2. Grilla sparrisen runt om i grillpanna eller på grillen ca 4 min. Låt svalna.

  3. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Bre på färskost och lägg på sparrisen. Linda skinkan runt sparrisen.

Vad tyckte du om receptet?