Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån

Grön sparris, lagrad getost och mandelspån är gott att grilla. Servera gärna med en smakrik hårdost med god sälta som till exempel, chevrette mature.

Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspånGrillad grön sparris, lagrad getost och mandelspånGrillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 20gröna sparrisar- mindre
  • 80 ggetost- lagrad, t ex Chevrette Mature
  • 2 mskolivolja
  • 0,75 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlmandelspån- rostade

Gör så här

  1. Ansa sparrisen. Finriv osten.

  2. Blanda sparrisen med olja. Grilla eller stek dem på hög värme i grill- eller stekpanna ca 2 min. Krydda med flingsalt och peppar.

  3. Lägg upp sparrisen på fat och strö över mandelspån och ost.

Vad tyckte du om receptet?