Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad gravad lax med skarpsås

Grillad gravad lax med skarpsåsGrillad gravad lax med skarpsåsGrillad gravad lax med skarpsås
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 ggravad lax
  • 3 stlantbröd- skivor
  • 2 mskrapsolja
  • 2 stgemsallad- (hjärtsallat)

Skarpsås

  • 1 stägg
  • 1 stäggula-
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 msksenap
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlcrème fraiche- 34 %
  • 1 stvispgrädde
  • 1 dlvästerbottensost- riven

Gör så här

  1. Hårdkoka ägget. Skala ägget och ta ur gulan och mosa den genom en sil.
    Blanda med den råa äggulan.

  2. Tillsätt salt, peppar, senap, socker, vinäger och crème fraiche. Vispa grädden till lätt skum och vänd ner i såsen.

  3. Hacka äggvitan och blanda ner i såsen tillsammans med Västerbottensosten. Smaka av.

  4. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Grilla lätt i grillpanna, ca 1/2 minut per sida.

  5. Skär brödet i avlånga stavar och stek i rapsolja i en varm stekpanna. Skölj sallaten och lägg sallatsblad på tallrikar. Arrangera laxen med en klick av såsen och lägg krutonger vid sidan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök