Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad gravad lax med gravlaxsås

Att grilla gravad lax är supergott! Här serverar jag den på en grillad brödskiva med potatis och gravlaxsås.

Grillad gravad lax med gravlaxsås
Grillad gravad lax med gravlaxsås
Grillad gravad lax med gravlaxsås
Annika Broman

Ingredienser

  • 200 ggravad lax- i skivor
  • olja- lite, att pensla med
  • 4lantbröd
  • 600 gfärskpotatis- kokt
  • salladsblad
  • 0,5 dlrödlök- finhackad
  • 1 tsksalt
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 dlsvensk senap
  • 1 dldill- finhackad
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 2 mskvatten- kallt

Gör så här

  1. Börja med gravlaxsåsen. Blanda salt, socker och senap i en liten skål eller i en stor kopp. Rör ner dillen. Tillsätt rapsoljan droppvis samtidigt som du rör, det är viktigt att du inte häller i för mycket olja åt gången. Avsluta med att röra ner vitvinsvinäger och vatten.

  2. Pensla laxen med olja och grilla den över en fin glödbädd, det tar bara någon minut. Grilla lantbrödet. Skär potatisen i skivor. Lägg salladsblad på brödskivorna och toppa med potatisskivor, lax, gravlaxsås och rödlök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök