Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helgrillad gös med sallad av rotselleri, olivolja och västerbottensost är gott och annorlunda! Köttet från den färdiggrillade fisken plockas och serveras tillsammans med sellerin och osten – lätt att äta och vackert att se på.
Skrubba sellerin och stick några hål med ett grillspett. Lägg dem på grillen och grilla på indirekt värme ca 3 timmar, tills de är genommjuka. Ta sellerin från grillen och låt den svalna något. Skär bort skalet och skär sellerin i ca 2 cm stora bitar.
Krydda gösen med salt och lägg den på indirekt värme. Grilla den ca 45 min, tills innertemperaturen är 45°. Lägg fisken på ett fat och låt den svalna något. Ta bort skinn och ben och dela fiskköttet i mindre bitar.
Blanda rotsellerin med flingsalt och lägg på ett fat. Lägg på fiskköttet och hyvla över västerbottensosten. Strö över små dillkvistar och ringla över olja.