Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad gemsallad med sardeller och parmesan

Grillad gemsallad med sardeller och parmesan är en varm sallad i caesarstil. Servera gärna till grillad kyckling eller lax. Ringla bara på en del av dressingen och servera resten bredvid. Då är salladen god även dagen efter. 

Grillad gemsallad med sardeller och parmesanGrillad gemsallad med sardeller och parmesanGrillad gemsallad med sardeller och parmesan
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8gemsalladshuvuden
  • 8sardellfiléer
  • 50 gparmesan
  • 1 krukagräslök

Dressing

  • 40 gparmesan
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 2sardellfiléer
  • 2äggulor
  • 0,5 mskrödvinsvinäger
  • 2,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Riv osten. Skala vitlöksklyftan och mixa den med sardeller, äggulor och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under mixning. Blanda ner osten i dressingen och krydda med salt och peppar.

  2. Halvera salladen på längden. Grilla den snabbt på båda sidor så att den får fin färg. Lägg den i en skål. Strimla sardellerna och lägg dem på salladen. Hyvla över parmesan och strö över fint skuren gräslök. Rippla över lite av dressingen. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?