Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad gemsallad med sardeller och parmesan är en varm sallad i caesarstil. Servera gärna till grillad kyckling eller lax. Ringla bara på en del av dressingen och servera resten bredvid. Då är salladen god även dagen efter.
Dressing: Riv osten. Skala vitlöksklyftan och mixa den med sardeller, äggulor och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under mixning. Blanda ner osten i dressingen och krydda med salt och peppar.
Halvera salladen på längden. Grilla den snabbt på båda sidor så att den får fin färg. Lägg den i en skål. Strimla sardellerna och lägg dem på salladen. Hyvla över parmesan och strö över fint skuren gräslök. Rippla över lite av dressingen. Servera direkt.