


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad gemsallad med kronärtskocka och sesamdressing kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till grillad fisk eller kyckling. Dela gemsalladen på längden och behåll roten. Pensla noga med rapsolja över snittytan.
Rosta sesamfrön och skalad vitlök i en torr stekpanna. Mixa kryddorna i en mixer med tahinipasta, vinäger och vatten. Lägg blandningen i en bunke och tillsätt sockret. Blanda i majonnäs och yoghurt. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
Halvera salladshuvudena och pensla med olja. Halvera kronärtskockorna. Grovriv parmesanen.
Grilla salladen på glödhet grill ca 2 min på varje sida. Ringla dressingen över salladen och toppa med kronärtskockor och parmesan. Garnera med groddar och strö över sesamfrön, flingsalt och peppar.