Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad gemsallad med bläckfisk och rökt paprikaaioli

Sjökorall kallas också havsfänkål eller glasört. Den har en naturlig sälta. Koka den i vatten ca 1 minut innan den serveras.

Grillad gemsallad med bläckfisk och rökt paprikaaioli
Grillad gemsallad med bläckfisk och rökt paprikaaioli
Grillad gemsallad med bläckfisk och rökt paprikaaioli
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gsmåbläckfiskar- kokta
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt- + 2 krm
  • 2gemsalladshuvuden

Aioli

  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 0,5 tskpaprikapulver- rökigt

Garnering

  • sjökorall- eller gräslök

Gör så här

  1. Tina bläckfisken om den är fryst, låt rinna av på hushållspapper. Blanda bläckfisken med 1 msk olja, citron och 2 krm salt.

  2. Aioli: Smaksätt majonnäsen med riven vitlök och paprikapulver.

  3. Skär varje gemsalladshuvud i fyra klyftor. Pensla med 1 msk olja. Grilla salladen ca 30 sekunder på varje sida. Lägg på tallrikar.

  4. Grilla bläckfisken runt om ca 1 minut. Lägg bläckfisken på salladen. Klicka aioli på tallrikarna. Garnera med sjökorall eller gräslök.

Vad tyckte du om receptet?