Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sjökorall kallas också havsfänkål eller glasört. Den har en naturlig sälta. Koka den i vatten ca 1 minut innan den serveras.
Tina bläckfisken om den är fryst, låt rinna av på hushållspapper. Blanda bläckfisken med 1 msk olja, citron och 2 krm salt.
Aioli: Smaksätt majonnäsen med riven vitlök och paprikapulver.
Skär varje gemsalladshuvud i fyra klyftor. Pensla med 1 msk olja. Grilla salladen ca 30 sekunder på varje sida. Lägg på tallrikar.
Grilla bläckfisken runt om ca 1 minut. Lägg bläckfisken på salladen. Klicka aioli på tallrikarna. Garnera med sjökorall eller gräslök.