Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Koka gärna dubbel sats av den smakrika barbecuesåsen, den passar även till kyckling och grillade grönsaker.
BBQ-sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja ca 3 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen puttra utan lock ca 10 min. Mixa den slät med mixerstav. Låt kallna.
Putsa köttet. Pensla med olja. Krydda runtom med salt och peppar. Grilla köttet indirekt på grillen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet vila ca 5 min.
Potatissallad: Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och halvera den. Ansa och skär sockerärterna i breda bitar på snedden. Ansa och skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar. Fräs senapsfröna i olja tills de börjar ”poppa”. Vänd ner potatis, sockerärter och lök och stek ca 5 min under omrörning. Strö över salt.
Skär köttet i skivor och servera med potatis och sås. Garnera med oregano.