Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläsklägg med sesam och lime

Grillad fläsklägg med sesam och lime blir saftigt och smakrikt. Perfekt till sallad.

Grillad fläsklägg med sesam och lime
Grillad fläsklägg med sesam och lime
Grillad fläsklägg med sesam och lime
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 kgfläsklägg- färsk i skivor med ben
  • 2 msksesamfrön
  • 0,5 dljordnötter- salta
  • 1 huvudisbergssallad
  • 1 krukakoriander

Marinad

  • 0,5 dlsambal oelek
  • 0,5 dljapansk soja
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskfisksås- asiatisk
  • 2 msklime- pressad
  • 2 msksesamolja

Gör så här

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg fläskläggen i en påse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 6 timmar.

  2. Ta köttet ur marinaden, spara marinaden. Grilla köttet indirekt i klotgrill i ca 150° ca 2 timmar, tills innertemperaturen är ca 80°. Koka marinaden i en kastrull ca 5 min. Låt den svalna.

  3. Ta köttet från grillen och låt det svalna ca 10 min. Skär bort svålen från köttet och skär det i bitar.

  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka jordnötterna.

  5. Sära på salladsbladen och lägg dem på ett stort fat. Fördela köttet i salladsbladen och droppa över marinaden. Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander. Servera genast.

    Foto: Per Ranung

    Grillad fläsklägg med sesam och lime

Vad tyckte du om receptet?

Grilla gott med Grillboken