Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad fläsklägg med sesam och lime blir saftigt och smakrikt. Perfekt till sallad.
Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg fläskläggen i en påse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen ca 6 timmar.
Ta köttet ur marinaden, spara marinaden. Grilla köttet indirekt i klotgrill i ca 150° ca 2 timmar, tills innertemperaturen är ca 80°. Koka marinaden i en kastrull ca 5 min. Låt den svalna.
Ta köttet från grillen och låt det svalna ca 10 min. Skär bort svålen från köttet och skär det i bitar.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka jordnötterna.
Sära på salladsbladen och lägg dem på ett stort fat. Fördela köttet i salladsbladen och droppa över marinaden. Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander. Servera genast.
Foto: Per Ranung
Grillad fläsklägg med sesam och lime