Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni

Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni är riktig sommarmat. Ställ ketchupen i iskallt vatten så kallnar den snabbt.

Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni
Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni
Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni
Foto: Lina Erksson

Ingredienser

  • 4fläskkotletter- (à 175 g)
  • 3 dlrisoni (barilla)
  • 200 gspenat- färsk

Ketchup (ca 2 dl)

  • 250 gjordgubbar
  • 1gul lök- liten
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 3 mskströsocker
  • 1,5 mskvitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ketchup: Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs jordgubbar, lök och chili i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 min, rör om då och då. Krydda med 3/4 tsk salt och låt ketchupen kallna.

  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Lägg 100 g spenat i en bunke och tillsätt 2 msk olja, salt och peppar. Häll på 1 dl av kokvattnet från risonin, mixa slätt. Spola hastigt av risonin med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ­risonin med den gröna såsen och resterande spenatblad. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär några snitt i kanterna på kotletterna. Krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla kotletterna ca 4 min på varje sida. Servera dem genast med spenat-risoni och jordgubbsketchup

Vad tyckte du om receptet?