Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 15g
Protein: 40g
Kolhydrater: 57g
Grillad fläskkotlett med jordgubbsketchup och spenatrisoni är riktig sommarmat. Ställ ketchupen i iskallt vatten så kallnar den snabbt.
Ketchup: Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs jordgubbar, lök och chili i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 min, rör om då och då. Krydda med 3/4 tsk salt och låt ketchupen kallna.
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Lägg 100 g spenat i en bunke och tillsätt 2 msk olja, salt och peppar. Häll på 1 dl av kokvattnet från risonin, mixa slätt. Spola hastigt av risonin med kallt vatten och låt rinna av. Blanda risonin med den gröna såsen och resterande spenatblad. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skär några snitt i kanterna på kotletterna. Krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla kotletterna ca 4 min på varje sida. Servera dem genast med spenat-risoni och jordgubbsketchup