Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör

Tropiskt fruktsmör med torkad frukt som t ex papaya och ananas ät gott till grillat fläskkött. Tropiska frukter finns att köpa både i lösvikt och i påse.

Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör
Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör
Grillad fläskkarré med tropiskt fruktsmör
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4mager fläskkarré- skivor à 125 g
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Smör

  • 0,5 dltropisk frukt- torkad, t ex papaya och ananas
  • 0,5 dlcitronsaft- pressad
  • 30 gsmör
  • 1röd spansk peppar
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 600 gfärskpotatis- kokt
  • 1avokado
  • 2tomater- skivade
  • 1gul lök- finhackad

Gör så här

  1. Skär stora fruktbitar i mindre tärningar. Lägg frukttärningarna i citronsaften och låt ligga ca 10 minuter. Mixa frukten med smör. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Rör ner den och salt i smöret. 2.Grilla karrén ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Trä upp potatisen på spett och grilla dem runt om. Servera med fruktsmör och sallad.

Vad tyckte du om receptet?