Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad fläskkarré med nudelsallad, ingefärsdressing och cashewnötter är en mycket bra smakkombinerad rätt.
Kål- och nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Ansa och strimla salladslöken. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
Ansa och skär spetskålen i klyftor. Halvera pak choi på längden. Pensla kålen med olja och strö över flingsalt.
Skär karrén i tjocka skivor. Krydda med flingsalt och peppar på båda sidor. Grilla kött och kål indirekt (vid sidan av glöden) tills karrén har 82° innertemperatur och spetskål och pak choi har mjuknat. Låt karrén vila ca 10 min innan den skärs i skivor.
Rosta sesamfröna gyllene på medelvärme i en torr panna.
Ingefärsdressing: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla ingredienser.
Lägg nudlar och grönsaker på ett stort fat. Lägg på köttet. Häll över dressingen och toppa med de rostade sesamfröna, torrostade cashewnötter och koriander.