Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Tillbehör:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fläskkarré med chipotleglaze och coleslaw. En älskad favorit i sommarköket – fläskkarrén. Med hemgjord glaze och fruktig coleslaw kommer den att bli än än mer omtyckt. Inlagd jalapeño ger lite sting åt coleslawn, men går bra att utesluta. Ugnsrostad färskpotatis passar bra till.
Börja med glazen: Blanda alla ingredienser i en liten kastrull. Låt chipotlen vara hel. Koka sakta upp och sjud sedan sakta till en simmig vätska, cirka 10 minuter.
Om värmen är för hög riskerar glazen att bli för hård och kolaliknande i konsistensen. Om det sker, späd med lite äppeljuice och värm när den ska användas.
Grilla köttet på båda sidor tills det precis är genomstekt, utan att bli torrt. Krydda med salt och peppar.
Pensla köttet på båda sidor med glazen några gånger mot slutet av grilltiden. Låt glazen karamelliseras innan ett nytt lager glaze penslas på köttet.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Tillbehör:
Recept från Mitt kök