Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskkarré med ­chimichurri & avokado


Är du skeptisk till banan i mat? Testa denna rätt och upptäck en ny värld!

Grillad fläskkarré med ­chimichurri & avokado

Grillad fläskkarré med ­chimichurri & avokado

Grillad fläskkarré med ­chimichurri & avokado

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 800 gfläskkarré- i 4 skivor
  • 1banan
  • schalottenlök
  • 4 klyftorvitlök
  • 1röd chili- finskuren
  • 1 dlbladpersilja
  • 1 dlkorianderblad
  • 0,5 dloregano- färsk,plockade blad
  • 1,5 dlolivolja
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 msklimejuice
  • 2avokador- mogna
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök, chili, persilja, koriander och oregano, blanda sedan ned olivolja, vinäger och limejuice, smaka av med salt. Låt stå någon timme innan servering.

  2. Krydda karrén med salt och peppar, grilla cirka 3-4 minuter på varje sida och låt vila 5 minuter.

  3. Gröp ur avokadon och servera den till kött och chimichurri.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök