Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tjocka bitar fläskkarré med ben köper du bäst i manuell köttdisk där de kan såga itu benen från ett stort helt stycke. Tjocka revbensspjäll som är sågade så att de går att skära i bitar blir också bra till det här receptet.
Skär köttet i 6–8 cm tjocka skivor. Koka upp vatten, rökt salt och soja. Lägg i köttbitarna och koka upp. Skumma ytan noga. Låt köttet sjuda under lock ca 40 min. Låt dem svalna i kokspadet.
Gör bbq-såsen (se separat recept).
Koka potatisarna precis färdiga i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt dem ånga av.
Strax före servering: Värm potatisen i samma kastrull eller i en stekpanna med olja och senapsfrö på medelvärme ca 2 min. Blanda ner halverade sockerärter och salladslök i bitar och stek ytterligare ca 1 minut. Smaka av med salt.
Ta upp de avsvalnade kött- bitarna. Pensla dem med olja och grilla dem på väl utbrunnen grill tills de får färg på båda sidor och är genomvarma. Servera dem nygrillade med kall bbq-sås samt slungad potatis och sockerärtsblandning.