Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskkarré med ben

Tjocka bitar fläskkarré med ben köper du bäst i manuell köttdisk där de kan såga itu benen från ett stort helt stycke. Tjocka revbensspjäll som är sågade så att de går att skära i bitar blir också bra till det här receptet.

Grillad fläskkarré med benGrillad fläskkarré med benGrillad fläskkarré med ben

Ingredienser

  • 1 kgfläskkarré- med ben

Kokning

  • 2 lvatten
  • 1 tskhavssalt- rökt (Santa Maria)
  • 2 tskkinesisk soja

Till grillning

  • 2 mskrapsolja

Tillbehör

  • 500 gfärskpotatis
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tsksenapsfrö- gult
  • 150 gsockerärter
  • 56salladslökar
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skär köttet i 6–8 cm tjocka skivor. Koka upp vatten, rökt salt och soja. Lägg i köttbitarna och koka upp. Skumma ytan noga. Låt köttet sjuda under lock ca 40 min. Låt dem svalna i kokspadet.

  2. Gör bbq-såsen (se separat recept).

  3. Koka potatisarna precis färdiga i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt dem ånga av.

  4. Strax före servering: Värm potatisen i samma kastrull eller i en stekpanna med olja och senapsfrö på medelvärme ca 2 min. Blanda ner halverade sockerärter och salladslök i bitar och stek ytterligare ca 1 minut. Smaka av med salt.

  5. Ta upp de avsvalnade kött- bitarna. Pensla dem med olja och grilla dem på väl utbrunnen grill tills de får färg på båda sidor och är genomvarma. Servera dem nygrillade med kall bbq-sås samt slungad potatis och sockerärtsblandning.

Vad tyckte du om receptet?