Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskkarré med avokado, mango och chili


Att rosta karrén i ugnen innan grillning, är helt klart värt besväret, då köttet på så vis behåller sin sötma.

Grillad fläskkarré med avokado, mango och chili

Grillad fläskkarré med avokado, mango och chili

Grillad fläskkarré med avokado, mango och chili

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300 gfläskkarré
  • 2paprikor- rostade
  • 1mango- ätmogen
  • 2avokador- ätmogna
  • 0,25röd chili
  • 0,25chili- grön
  • 1lime- saft och skal
  • 0,5 krukakoriander
  • olivolja- god
  • salt
  • svartpeppar
  • krasseblommor

Gör så här

  1. Rosta paprikan på en plåt med lite rapsolja på 175 grader i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg plast över plåten och låt stå tills paprikan har svalnat. Då är det mycket lättare att få av skalet på paprikan.

  2. Skär den rostade paprikan, mangon och avokadon i bitar. Blanda ihop med skivad chili, limejuice och skal, grovhackad koriander, olivolja samt salt och peppar.

  3. Grilla fläskkarrén med salt och peppar till 63 grader och låt vila.

  4. Skär upp fläskkarrén i bitar och toppa med salsan och blomsterkrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök