Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskfilé med tomat- och persikosalsa

Fläskfilé är en riktig klassiker på grillen! Här serveras den med en somrig salsa på tomat, persika och jordgubbar.

Grillad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Grillad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Grillad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1fläskfilé- cirka 600 g
  • 3 mskgrillolja
  • salt- svartpeppar

Tomat- och persikosalsa

  • 4tomater
  • 2persikor- eller nektariner
  • 250 gjordgubbar
  • 1lime
  • 1 mskhonung- flytande
  • salt- peppar

Till garnering

  • citrontimjan

Till servering

  • mâchesallad
  • cocktailtomater
  • bröd

Gör så här

  1. Putsa och pensla fläskfilén med grillolja. Salta och peppra köttet. Grilla fläskfilén på indirekt värme under lock, tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila 10 minuter. Skär upp filén i 1 centimeter tjocka skivor vid serveringen. Garnera med citrontimjan.

  2. Salsa: Dela och kärna ur tomater och persikor eller nektariner. Skär fruktköttet i små bitar. Snoppa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Blanda i en skål med rivet skal och saft av lime, honung, salt och peppar. Servera med salsa, mâchesallad, cocktailtomater och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök