Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskfilé med potatissallad och örtkräm

Grilla fläskfilé som har fått mycket smak av god marinad. Servera den med god potatissallad, gammeldags pressgurka och örtkräm. Här finns alla recept till lyckad bjudning.

Grillad fläskfilé med potatissallad och örtkrämGrillad fläskfilé med potatissallad och örtkrämGrillad fläskfilé med potatissallad och örtkräm
Grillad fläskfilé med potatissallad Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 900 gfläskfilé
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 tskflingsalt
  • 1 tsknymald svartpeppar

Marinad

  • 2 mskjapansk soja
  • 2 mskrapsolja- eller majsolja
  • 1 mskflytande honung
  • 1 mskljust muscovadosocker
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 mskpressad citron
  • 1 tskrosmarin- finhackad

Tillbehör

  • örtkräm- se recept
  • potatissallad- se recept
  • pressgurka- gammeldags, se recept

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Skala och riv vitlöken. Gnid in vitlök, flingsalt och peppar i köttet. Lägg köttet i en fryspåse.

  2. Marinad: Blanda alla ingredienser. Häll marinaden över köttet och massera in den. Låt marinera i kylen i ca 3 tim.

  3. Ta köttet ur marinaden och torka det lätt med hushållspapper.

  4. Grilla köttet runtom till 70° innetemperatur. Pensla med marinaden under grillningen. Låt köttet vila i ca 15 min innan det skärs i skivor.

Vad tyckte du om receptet?