Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerad grillad fläskfilé och korv serverad med potatissallad och basilikacrème. Den örtdoftande basilikacrèmen ger det där lilla extra.
Marinad: Koka ihop ingredienserna ca 5 min. Låt kallna. Putsa fläskfilén och lägg i en plastpåse med marinaden. Marinera i kylen ca 2 timmar. Ta upp köttet, men spara marinaden.
Basilikacrème: Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta gröna skalet, pressa ut 2 tsk saft. Repa basilikan. Mixa färskost, basilika, limesaft och limeskal med mixerstav. Vispa i yoghurten. Krydda med salt och peppar.
Dressing: Skala och finhacka vitlöksklyftan och vispa ihop med övriga ingredienser.
Potatissallad: Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i bitar när den är varm och blanda med dressingen.
Skär gurkan i bitar. Halvera och kärna ur avokadon. Skär avokado och fetaost i tärningar. Blanda försiktigt ner gurka, avokado, fetaost, oliver och sallad i potatissalladen.
Lägg kött och korv på grillen och grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen på köttet är 65°. Pensla med resterande marinad de sista minuterna. Stek korven till en innertemperatur på 72°, ca 15 min. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs upp.
Servera kött och korv med potatissallad och basilikacrème.