Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskfilé med potatis­sallad och basilikacrème

Recept på marinerad grillad fläskfilé och korv serverad med potatis­sallad och basilikacrème. Den örtdoftande basilikacrèmen ger det där lilla extra.

Grillad fläskfilé med potatis­sallad och basilikacrème
Grillad fläskfilé med potatis­sallad och basilikacrème
Grillad fläskfilé med potatis­sallad och basilikacrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 900 gfläskfilé
  • 600 gkorv- färsk, t ex salsiccia
  • 2 mskolivolja

Marinad

  • 1,5 dläppelcidervinäger
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 0,5 dltomatpuré
  • 2 mskcidervinägersenap

Basilikacrème

  • 1lime
  • 1 krukabasilika
  • 200 gfärskost- t ex philadelphia
  • 1,5 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1vitlöksklyfta
  • 3 mskbalsamvinäger- vit
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Potatissallad

  • 1 kgfärskpotatis
  • 0,5gurka
  • 2avokador
  • 150 gfetaost
  • 1 dlkalamataoliver
  • 100 gsalladsmix

Gör så här

  1. Marinad: Koka ihop ingredienserna ca 5 min. Låt kallna. Putsa fläskfilén och lägg i en plastpåse med marinaden. Marinera i kylen ca 2 timmar. Ta upp köttet, men spara marinaden.

  2. Basilikacrème: Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta gröna skalet, pressa ut 2 tsk saft. Repa basilikan. Mixa färskost, basilika, limesaft och ­limeskal med mixerstav. Vispa i yoghurten. Krydda med salt och peppar.

  3. Dressing: Skala och finhacka vitlöksklyftan och vispa ihop med övriga ingredienser.

  4. Potatissallad: Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i bitar när den är varm och blanda med dressingen.

  5. Skär gurkan i bitar. Halvera och kärna ur avokadon. Skär avokado och fetaost i tärningar. Blanda försiktigt ner gurka, avokado, fetaost, oliver och sallad i potatissalladen.

  6. Lägg kött och korv på grillen och grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen på köttet är 65°. Pensla med resterande marinad de sista minuterna. Stek korven till en innertemperatur på 72°, ca 15 min. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs upp.

  7. Servera kött och korv med potatissallad och basilika­crème.

Vad tyckte du om receptet?