Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Italiensk mortadella och tryffelolja sätter smak på grillad fläskfilé.
Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen. Halvera och blanda den med 1 msk olja, salt och peppar. Ugnsbaka potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Putsa filén från hinnor. Skär ett cm-djupt snitt längs med. Fortsätt snittet som en spiral in i köttet så att filén kan vikas ut plant. Lägg över plastfolie och banka lätt ut till en jämn platta. Täck köttet med mortadella och droppa över tryffelolja.
Rulla ihop till en fast rulle och fäst med tandpetare.
Grönsaker: Skiva zucchinin. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och halvera löken. Blanda grönsakerna med 1 msk olja.
Sky: Repa timjanen. Skala och skiva vitlöken. Lägg timjan och vitlök i en kastrull och tillsätt grädde, vatten och buljongtärning. Låt koka upp. Red skyn med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Salta, peppra och grilla köttet och grönsakerna när grillen uppnått rätt temperatur. När filén har fått fin färg lindas den in i aluminiumfolie och får ligga kvar på grillen tills innertemperaturen är 68°. Totala grilltiden blir 15–20 min.
Låt köttet vila 10–15 min medan grönsakerna grillas färdigt. Blanda de grillade grönsakerna med den ugnsbakade potatisen, tomater och oliver.
Skär filén i bitar och servera den med tillbehören.