Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fläskfilé med färskpotatisstomp & gremolata


Färskpotatisen har så mycket stärkelse i sig att den inte går att göra potatismos på. Då kan du krossa potatisen i stället och blanda i örter, olja eller smör för att få in de smakerna.

Grillad fläskfilé med färskpotatisstomp & gremolata

Grillad fläskfilé med färskpotatisstomp & gremolata

Grillad fläskfilé med färskpotatisstomp & gremolata

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1fläskfilé
  • 2citroner
  • 1 krukabladpersilja
  • 1king solo vitlök
  • 1 dlolivolja
  • 400 gfärskpotatis
  • 1 dlsalvia- färsk
  • 1 dloregano- färsk
  • 100 gsmör
  • 1 knipparädisor

Gör så här

  1. Mixa eller mortla ihop persilja med vitlök och citronzest från båda citronerna med olivoljan.

  2. Gnid in fläskfilen med salt och lite olivolja och grilla den runtom till den kommer upp i 63 grader och låt vila.

  3. Pensla fläskfilen med gremolatan och krydda med lite nymald svartpeppar.

  4. Koka färskpotatisen och krossa med det brynta smöret och örterna. Lättast är med en gaffel.

  5. Skölj rädisorna och skär dem i hälften. Servera med grillad citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök