Fläskfilén grillas hel. Därför är det viktigt att inte ha för het glöd. Vänd den flera gånger under grillningen. Låt ligga minst 15 min innan den skivas upp så att köttet blir riktigt saftigt.
Alltid succé med grillad fläskfilé med bluecheeseFoto: Ulrika Pousette
(Betyg: 0 · 0 röster)
Ingredienser
12personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 kgfläskfilé
1 msksalt
0,5 tsksvartpeppar- nymald
Potatis- och rödbetssallad
1 kgfärskpotatis
1 kgrödbetor
2bacon- (à 140 g)
100 gvalnötter
300 gsallad- blandad
200 gblåmögelost
Olivoljedressing
0,75 dlolivolja
0,5 dlbalsamvinäger- vit
1 mskhonung
1 mskdijonsenap
0,5 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
Blue cheese-sås
200 gädelost
1 dlmjölk
Gör så här
Potatis och rödbetsallad: Skölj och borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka rödbetorna i vatten ca 20 min, tills de är mjuka.
Skär baconet i små bitar. Stek det knaprigt i stekpannan. Låt det rinna av på hushållspapper.
Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen. Rosta valnötterna i torr stekpanna ca 3 min.
Mixa blåmögelosten med mjölk till en slät sås.
Putsa köttet från hinnor och fett. Strö på salt och peppar. Grilla det runt om över glöd ca 20 min, tills innertemperaturen är 68°. Låt vila ca 15 min innan det skivas upp och serveras.
Skiva rödbetorna. Blanda potatis, valnötter och sallad i en stor skål. Smula över ost. Lägg på rödbetor. Strö över bacon.
Servera salladen och såsen till köttet.
Självklart funkar det att grilla fläskfilén i ugnen!
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!