Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad flankstek alternativt portabellosvamp med smashad potatis, vårsallad och gruyèreostkräm. Späd krispig sallad med picklade rädisor, grillad sparris och len ostkräm serveras till nygrillat kött eller svamp.
Ostkräm: Mixa ägg, vinäger och ost i en matberedare tills det blir en jämn smet. Koka upp grädden tills det börjar bubbla och häll grädden i matberedaren. Mixa sedan i oljan lite i taget. Krydda med salt och peppar.
Sallad: Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret lösts upp. Skiva rädisorna. Rör ner rädisorna i lagen. Låt stå ca 30 min.
Potatis: Sätt ugnen på 250°. Koka potatisen nätt och jämnt klar i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en stekspade så att de blir platta och går sönder. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg dem runtom på plåten.
Ringla över olja och se till att potatisen får olja på undersidan också. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått färg.
Krydda köttet eller svampen med salt och peppar. Pensla med 3 msk olja. Ansa och grilla sparrisen runtom i 2 msk olja ca 3 min. Grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek tills innertemperaturen är 60° Låt vila ca 20 min. Svampen grillas ca 3 min på varje sida.
Skölj och lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg på rädisor och sparris. Garnera med timjan.
Skär köttet eller svampen i tunna skivor och servera med potatis, ostkräm och sallad.