Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad flankstek. Kontrollera att flanksteken är välmörad.
Blanda samman bbq-kryddorna i en mixer och lägg över i en kryddburk med lock.
Vispa samman smöret med bbq- krydda, ketchup, worcestershiresås, salt och peppar. Lägg i spritspåse med krusigt tyll och spritsa rosor på ett fat.
Pensla köttet med olja, salta och peppra. Grilla köttet på båda sidor under lock, totalt cirka 15 minuter. Låt köttet vila på skärbrädan 5 minuter innan köttet skärs upp tvärs över köttfibrerna.
Ansa sparrisen och pensla olja på stjälkarna. Grilla över glöd tills de får fin färg runtom, cirka 1–2 minuter. Salta. Grilla kokt färskpotatis med lite olja i en grillwokpanna, cirka 5 minuter. Strö över färska örter och flingsalt på slutet.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök