Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fisk med limesmör

Recept på grillad fisk. Helgrillad fisk smakar alltid ljuvligt, och är så enkelt att göra. Bäst är om man lägger den i halster, då är det lätt att vända den. Låt sedan kryddsmöret sakta smälta ner över den varma fisken. Servera med den fräscha salladen och gärna ugnsrostad färskpotatis.

Grillad fisk med limesmör
Grillad fisk med limesmör
Grillad fisk med limesmör
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4fiskar- fjällade och urtagna, t ex guldsparid eller 2 lite större à ca 750 g (t ex Seabream, Uer eller Gös)
  • olivolja
  • salt
  • peppar- nymald
  • färska örter- t ex persilja och koriander
  • 2lime
  • lime- till servering, som grillas

Limesmör

  • 150 gsmör
  • 2lime- rivet skal
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 1 tskhonung- flytande
  • flingsalt

Cevichesallad 4 portioner

  • 1mango
  • 2tomater
  • 1röd chili
  • 1 litenrödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlkoriander- hackad
  • 0,5 dlmynta- hackad
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Limesmör: Blanda ingredienserna till kryddsmöret. Förvara i kylen.

  2. Ceviche: Skala mangon och skär i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Fintärna tomatköttet. Klyv, kärna ur och hacka chilin. Hacka rödlök och vitlök.

  3. Blanda mango, tomat, chili, lök, vitlök, olivolja och örter.

  4. Gröp ur passionsfrukten och blanda med salladen. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva avokadon och vänd ner vid servering.

  5. Grillad fisk: Skölj fiskarna i kallt vatten och torka dem noga. Skär tre skåror på varje sida med vass kniv.

  6. Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, salt och peppar. Fyll buken med färska örtkvistar och skivad lime.

  7. Lägg fisken i halster, det underlättar när man ska vända den.

  8. Grilla fiskarna över glöd, cirka 7 på varje sida för portionsstora fiskar och cirka 10 minuter för lite större. Låt skinnet bli krispigt innan fisken vänds.

  9. Dela och grilla limen som ska serveras till fisken. Servera med kryddsmör och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök